Om oss

Välkommen till Dahlgrens Optik i Stenungsund och Skärhamn (f.d. Tjörns Optik). Vi är en fristående optiker och brinner för att göra det bästa för dig och dina ögon. Oavsett om du har problem med din syn eller bara känner för ny båge så finns vi alltid här.

Vi arbetar med flera olika leverantörer av både glas, kontaktlinser, bågar och solglasögon, vilket gör att vi kan hitta det som passar just dig. I vår verkstad formslipar vi alla glasögon, det gör att vi kan leverera snabbare och vi gör även en hel del reparationer om olyckan är framme.

I våra undersökningsrum har vi den senaste utrustningen och vi fortbildar oss hela tiden för att hålla oss uppdaterade inom den senaste forskningen.

Vi är engagerade i organisationen Vision for All, som samlar in glasögon som inte kan användas längre, åker ut i världen och gör syntester och delar ut glasögon. Lämna gärna in dina gamla glasögon till oss. Läs mer på visionforall.org

Vår historia

Redan 1978 öppnade Rune Dahlgren optikerbutiken Dahlgrens Optik på Göteborgsvägen i Stenungsund. Några år senare flyttade butiken till grannlokalen och det är i den lokalen butiken finns även idag. 2011 tog Katarina och Jörn Nielsen över verksamheten, då de flyttade tillbaka till Västkusten efter nästan 20 år i Småland, där de också drev optikbutiker. I januari 2021 tog Katarina och Jörn Nielsen över Tjörns Optik , som i 20 år har funnits på torget i Skärhamn.

Vi som arbetar på Dahlgrens Optik