Synundersökning

Börjar du se sämre? Svårt att läsa? Problem vid mörkerkörning? Eller du kanske är trött i dina ögon och har huvudvärk ofta? Då kan det vara dags att göra en synundersökning.

Undersökningen görs alltid av legitimerad optiker, som kontrollerar dina ögon och din syn. Beroende på vilken typ av problem du har, din ålder med mera, så görs mätningar för få ett resultat som gör att du kommer se tydligt och bekvämt. Vi mäter även trycket i ögonen.

Vi är kvalitetscertifierade av Optikerförbundet och arbetar enligt en kvalitetsnorm.
Vid behov skriver optikern en remiss till ögonläkare. En synundersökning kostar 450 kr.

Boka din tid här

Optiker och ortoptist under samma tak

Vid behov bokar vi en tid hos ortoptisten, som är specialiserad på att hjälpa vuxna och barn med skelning (dold skelning), ögontrötthet och dubbelseende. Tid hos ortoptisten går ej att boka via nätet.

Tåranalys

Har du gruskänsla, skav och röda ögon? Rinner ögonen ofta? Utöver synundersökningen gör vi en mätning av tårvätskans osmolaritet och gör en bedömning av dina torra ögon och förslag på en lämplig behandling.

Synintyg för körkort

Vi utfärdar synintyg för körkortstillstånd och för förnyelse av högre behörighet. Intyget skickar vi elektroniskt till Transportsstyrelsen. Undersökningen kostar 150 kr. Om du har högre behörighet och även behöver gå till läkare för hälsointyg, måste en fullständig synundersökning göras. Vi utför även tester för färgseendet, med Ishihara färgblindstest. Det krävs för vissa utbildningar och yrken.